Wat wordt jouw nieuwe normaal?

Je hebt het vast wel eens langs horen komen de afgelopen maanden: ‘het nieuwe normaal’. Vanwege het coronavirus moesten we tijdelijk ons leven aanpassen en de vraag was: wat wordt het daarna? Natuurlijk had het behoorlijk impact voor ons allemaal. Behalve dat je je aan regels moest houden en misschien thuis moest werken, heb je misschien ook na kunnen denken over hoe dat oude normaal dan was.
Als er al een normaal bestaat… Zelf vind ik de term namelijk een beetje wrijven, helemaal als het gaat over dingen die we dan normaal moeten gaan vinden, maar dat in mijn perceptie helemaal niet zo is of hoort te zijn. Het is toch immers voor ieder individueel om dat te bepalen.

wat is jouw nieuwe normaal

Maar ja, die aanpassingen, die brachten dus ook wel wat inzichten. Hier en daar hoorde ik het al:

  • Het is eigenlijk heel fijn dat ik nu niet zoveel hoef te reizen, ik ervaar minder stress elke ochtend
  • Ik heb nu eindelijk echt even aandacht in die tussentijd omdat ik niet nog van alles hoef te doen na werktijd
  • Ik ben er achter gekomen dat het heerlijk is om zomaar een eindje te gaan wandelen, dat frist mijn hoofd echt op“.

Het is ontzettend mooi dat je door dit soort veranderingen je even je tijd, werk en acties wat anders kan bekijken. Het milieu is er bijvoorbeeld in ieder geval al een stuk blijer mee. Inmiddels blijkt dat we door die aanpassingen ook weer langzaamaan weer wat vrijer worden gelaten in wat we mogen doen. Vrij? Tsja, dat is dan ook weer hoe jij het bekijkt.
Hoe voelt het voor jou om weer naar het werk te gaan? Kijk je er naar uit om weer je oude ritme op te pakken? Of ben je er achter gekomen dat dat het toch niet helemaal was, dat er andere dingen zijn die je meer waardeert? Of dat wat je deed to nu toe eigenlijk niet zoveel voor je betekende en ben je nu op zoek naar wat dan wel…Kortom: Wat wordt jouw nieuwe normaal?

Dat kan en mag jij zelf bepalen! Als het iets is wat het Coronavirus heeft bewezen is dat we inderdaad ook echt kunnen veranderen: het kan anders! Maar het is best lastig om in je eentje de eerste stappen te gaan zetten naar een verandering in je leven. Waar wil je naar toe? Wat is voor jou belangrijk? Waar droom je van maar weet je niet waar te beginnen? Hoe pak je aan wat jou tegenhoudt?

Wil je daar achter komen, kom dan eens een praatje maken. Vanaf juni kan ik weer in een binnenruimte terecht, maar mocht je voor die tijd nog even kennis willen maken, dan kunnen we wellicht ook even videobellen of bijvoorbeeld wandelen. Coaching is de manier om uit te zoeken wat bij jou past en hoe jij dat waar kan maken.

P.S. Natuurlijk heb ik het niet over de regels van de RIVM, daar moeten we toch nog een tijdje rekening mee houden. Maar voor de rest ben je zelf aan zet, laat me weten of ik je een handje kan helpen!

Beste bezoeker,

Ik heb besloten om vanwege omstandigheden voorlopig een tijd niet te coachen.
Afgelopen jaar heb ik al een paar keer dat aan moeten geven, maar ik kreeg toch
nog mailtjes met de vraag wanneer mensen weer konden starten maar ik voelde
na de zomervakantie dat ik er nog niet aan toe ben. Bij deze wil ik graag aangeven
dat dit onbepaald is en het dus ook geen nut heeft om te mailen. Je kunt hier meer
over lezen op de blog-pagina. Bedankt voor het begrip.

Vriendelijke groet,

Petra