Doe waar je energie van krijgt!

Gisteren was de eerste coaching sessie in levende lijve weer na de Nederlandse lockdown Hoera, we mochten weer, yes! Na anderhalf week vakantie was ik me echt gaan vervelen. Ja, echt. Ook nadat we gelijk even er uit waren geweest was het thuis zijn na het al vele thuisblijven niet zozeer meer een vakantie-ervaring te noemen. Oké, er is vrije tijd, maar die had ik dus ook al ietsje meer thuis na het hele gebeuren.
Ik was dus heel blij dat ik iets te doen had, dat ik weer mocht coachen. En na de sessie was ik verrast van hoeveel zin en energie het mij gaf om daar weer mee bezig te zijn. Ik zei nog tegen een vriendin: “doe mij maar meer van dat!”

Het is een mooi voorbeeld van dat dingen doen juist soms wel energie op kan leveren in plaats van dat het energie kost. We zijn zo gewend tegenwoordig om moe te worden en te bedenken: “dit kost mij energie, hier wil ik minder van, daar heb ik geen zin in.” Maar vergeten dan wel eens dat energie en motivatie niet alleen maar zit in het opladen door te rusten of niks te doen, maar juist ook van zin krijgen in en energie krijgen van wat je wel doet. Om dat vuurtje aan te krijgen of brandende te houden moet je ook goede passende brandstof hebben. En voldoende er van.

Dat kwam ook nog eens naar voren toen ik tijdens een sessie het had over werk/loopbaan. Je kunt al tijden best je werk goed doen, maar toch niet warm er meer voor lopen. Doe je wel nog dingen die je ook echt leuk vindt en jou uitdagen? Heb je iets op dit moment of in de toekomst wat jou weer laat zijn als dat kind dat vol enthousiasme zich ergens op stortte? Maak je daar de tijd en ruimte voor, zoek je het zelf op of laat je het van een ander afhangen? Als je namelijk weinig energie krijgt of als dingen teveel energie kosten, vraag je dan af of je ergens wel de goede brandstof hebt liggen en of je daar goed mee omgaat, niet alleen of het gewoon op is. 

Nu moet ik nog vier weken ‘vakantie’ vol maken (tsja, ‘luxe’ van in het onderwijs werken), maar ik heb nu al heel veel zin in wat daarna komt. Ik heb namelijk de mogelijkheid gekregen om een masteropleiding te gaan doen! En dan nog een ander leuk nieuwtje: ik ben ook nog eens zwanger. Komt een beetje tegelijkertijd, maar grappig genoeg krijg ik er alleen maar meer zin en motivatie van.
En voor de duidelijkheid, op een weekje weg nog na ben ik dus voorlopig beschikbaar voor coaching, daar maak je mij ook nog eens blij mee. Dus als jij wel wat goede energie weer kan gebruiken en dat wilt opzoeken, laat het mij weten!

Beste bezoeker,

Ik heb besloten om vanwege omstandigheden voorlopig een tijd niet te coachen.
Afgelopen jaar heb ik al een paar keer dat aan moeten geven, maar ik kreeg toch
nog mailtjes met de vraag wanneer mensen weer konden starten maar ik voelde
na de zomervakantie dat ik er nog niet aan toe ben. Bij deze wil ik graag aangeven
dat dit onbepaald is en het dus ook geen nut heeft om te mailen. Je kunt hier meer
over lezen op de blog-pagina. Bedankt voor het begrip.

Vriendelijke groet,

Petra