Coaching

Coaching bij Vuur en Vleugel is: 
Tijd nemen om te vinden waar het voor jou echt om draait, met aandacht en bewustzijn ruimte voor jezelf leren creëren.
Stil staan bij hoe je leven voor jou fijn voelt: op jouw eigen natuurlijke manier. Je kern, je gevoel en je energie weer opzoeken. 
Het is een avontuur aangaan: een ontdekkingstocht die niet altijd makkelijk is, maar die je dichter bij je essentie brengt.
Coaching bied ik aan voor (jong)volwassene individuen (particulier en professionals), om fijner en effectiever met leven en werk om te gaan.

Herken je je hier in?

 • Je gaat vaak voor wat ‘geaccepteerd’ en veilig is en vindt het lastig om keuzes te maken die kloppen voor jou
 • Je denkt veel na, waardoor je hoofd vol zit en
  je aandacht en energie daar aan kwijt raakt
 • Dingen gaan ‘zoals het hoort’, maar je bent op zoek naar meer, naar iets wat jou echt wat doet
 • Je voelt je vaak moe of rusteloos of gestresst
 • Je ‘rolt’ vaak in een situatie, maar na een tijd voelt
  het toch niet helemaal lekker
 • Je bent veel bezig met het voor anderen goed te doen,
  maar weet niet meer waar je zelf voor staat en gaat
 • Er komt weinig van de ideeën, of dromen die je hebt of had

Hoe zou het zijn als:

 • Je ruimte voor jezelf kan creëren zodat je je fijner kan voelen en er echt durft te zijn zoals je bent
 • Je meer in verbinding staat met je gevoel en het ‘nu’,
  waardoor je bewuster in het leven kan staan
 •  Je weer zin en energie krijgt omdat je weet en doet wat
  voor jou werkt en je de rest los kan laten
 • Je lichter en vrijer voelt, doordat je niet steeds denkt aan verwachtingen, de ander en of iets wel goed genoeg is
 • Je meer doet waar je blij van wordt, vanuit jouw waardes
 • Je voelt dat het oké is als je soms ‘nee’ zegt en voor jezelf kiest
 • Je stappen kan zetten zodat je je ideeën of dromen echt kan verwezenlijken

Wat ik je kan bieden. Als coach:

 • Geef ik je alle rust en ruimte om jezelf en je situatie te bekijken en te begrijpen.
 • Stel ik rake vragen die dieper gaan om te vinden waar het bij jou om draait,
  wat je belemmeringen zijn en wat je nodig hebt om daar mee om te gaan.
 • Zet ik mijn eigen gevoel en intuïtie in om je een spiegel voor te houden
  zodat je inzicht krijgt in wat jou kan helpen. 
 • Pas ik de coaching op jou persoonlijk aan: het gaat om wat jij wilt en wat jouw wensen zijn, dus gebruik ik afwisselende werkvormen die daar precies bij aansluiten.
 • Oordeel ik niet; ik nodig je zo uit je vrije authentieke zelf weer op te zoeken. 
 • Creëer ik een veilige setting waarbij je goed naar jezelf kan durven kijken, bij je gevoel kan, maar ook waarbij je nieuwe dingen mag proberen.
 • Laat ik je reflecteren en bewustworden door je aandacht op jezelf te leren richten. Ik geloof dat de beste antwoorden en oplossingen eigenlijk al in jou zelf zitten. Dat gaan we samen onderzoeken. Jij bent aan zet.
Coaching bij Vuur en Vleugel: Rust en ruimte voor jezelf. Coaching op maat.
Coaching: jij bent uniek, kies voor coaching die helemaal op jou en je vraag afgestemt is

Effectieve werkvormen op maat aangeboden

Je bent uniek, daarom is de coaching persoonlijk op je afgestemdTijdens de coaching gebruik ik verschillende werkvormen en methodes die bij jouw coachdoel passen. Ik maak o.a. gebruik van kernkwadranten, het inspiratieraam, Voice Dialogue, RET/VBT, systemisch werk, scenische (re)constructies en oefeningen uit NLP.
Naast gewone gesprekken werk ik ook met visuele oefeningen of staand/bewegend in de ruimte of zelfs wandelend in de natuur.
Tijdens elk gesprek bepalen we wat jou verder helpt!

Verdere vragen

Coaching is begeleiding in het komen naar een doel dat jij bepaalt. Dit d.m.v. onderzoekende gesprekken, oefeningen, vragen, reflectie, onderzoek en actie. Na een kennismaking stellen we samen de vorm van je traject vast. Het doel verschilt per persoon en dus stem ik de inhoud van sessies ook af op jou. Het is een individueel traject wat ik aanbied. Een gemiddeld traject bevat 5-8 sessies van 1,5 uur, eens in 3 à 4 weken.

Voor praktische vragen omtrent mijn werkwijze: klik hier

Ook voor werk- en loopbaan gerelateerde coachvragen kun je bij mij terecht. Hierin is het evengoed van belang dat je uitzoekt wat bij jou past, voor jou werkt, hoe jij je talenten in kan zetten en dingen kan doen waar je energie van krijgt. Lees meer op de pagina over loopbaancoaching. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen.
Mocht je financiering krijgen/zoeken vanuit je werkgever, dan is het mogelijk om een open gesprek met je werkgever er bij te hebben om het traject en de belangen met elkaar helder af te stemmen. Het moet dan wel om vrijwillige medewerking vanuit de coachee gaan.

Het wordt veelal zo uitgelegd: bij een therapeut/psycholoog zoek je waar een lastige situatie door komt, om het te begrijpen en te verwerken. Bij coaching werk je zelf actief aan een toekomstig doel, waarbij het gaat om waar je heen wil vs. hoe het nu is. Toch is het verschil soms lastig: coaching kan ook diep gaan, dat kan soms net zo goed diepe emotie veroorzaken. En andersom: er zijn ook psychologen die wel met verschillende modernere methodes werken. 

Zelf heb ik juist met coaching betere ervaringen omdat de benadering minder plat/rationeel en niet vanuit een standaard (CGT) komt, maar juist een persoonlijke aanpak die voor jou werkt.
Verder is het verschil dat ik niet werk (en ook niet bevoegd ben te werken) met diagnoses vanuit de DSM. Mocht het blijken dat er meer achter je situatie en zijnskenmerken zit, dan zal ik mijn vermoedens aangeven en je wellicht doorsturen.

Iedereen die zich kan herkennen in bovengenoemde punten is welkom, ik werk dus niet exclusief met/voor hsp’ers. Maar zelf ben ik hoogsensitief en om die reden heb ik er mij veel in verdiept en er affiniteit mee. Waardoor ik hooggevoelige/hoogsensitieve mensen goed kan aanvoelen en begeleiden. Meer info over HSP(ers) lees je hier.

Stress is een breed begrip en een veelgehoorde last van coachees en zeker ook wat meespeelt in het maken van je eigen balans in het leven. In hoeverre je met coaching  er iets mee kan ligt aan de ernst van je situatie en hoeveel je zelf aan kan.
Als je net in een burn-out zit, is het van belang dat je eerst op een goede manier herstelt en kan je het beste hulp van een expert daarbij gebruiken. Als je daarna(ast) weer op een gezonde manier je levensbalans wilt bepalen, wil ik je uiteraard graag van dienst zijn! 
Om goed te weten of ik je kan helpen kunnen we dat het beste bepalen tijdens een gesprek!

Coaching bij Vuur en Vleugel wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar, dat betekent dat of jij zelf of bijvoorbeeld je werkgever het betaalt. Word je gefinancieerd door een werkgever dan vraag ik een zakelijk tarief.
De kosten van een coachtraject kan je het beste zien als een investering in jezelf, uiteindelijk gaat het om wat het je oplevert, en hoeveel je daar wel niet aan kan hebben: een fijner leven is veel waard.
Natuurlijk bepaal je zelf hoeveel sessies je denkt nodig te hebben voor jouw doel. Een gemiddelde is 5-8 sessies. Voor mijn tarieven: zie werkwijze.

Ik heb verschillende trainingen en opleidingen gevolgd. Na een korte cursus bij Bureau Land heb ik de belangrijkste basis gelegd tijdens de Opleiding tot Coach van het Windesheim, een professionele post-hbo opleiding en NOBCO/EMCC geaccrediteerd. Hierin heb ik praktijkervaring opgedaan en verschillende workshops van experts gehad in o.a. Voice Dialogue, Systemisch werk, NLP en provocatief coachen. Ook in mijn ervaring als begeleider en coach in het hbo onderwijs heb ik inzicht en vaardigheden opgebouwd. Daarnaast verdiep ik mij graag en ververs ik mijn kunde door af en toe een cursus, workshop of seminar te volgen. Ik doe dingen graag zorgvuldig en deskundig en leer met plezier dingen bij, wat je terug ziet in mijn aanpak. Meer over mij lees je hier.

 • Dat mijn rust fijn is om bij te zijn en ruimte geeft om dichter bij jezelf te blijven.
 • Dat ik in hoge mate afstem op de persoonlijke coachvraag en het individu zelf.
 • Ze meer inzicht krijgen in wat belangrijk voor ze is waardoor de volgende stap makkelijker gezet wordt.
 • Dat ik op goede momenten kritische vragen stel die je iets dieper laat nadenken.
 • Ik stimuleer weer naar je gevoel te gaan luisteren en te accepteren dat voelen oké is.
 • Dat de afwisseling tussen gesprekken en fysieke/visuele oefeningen goed werkt.